Idag pratar vi om massage

Idag pratar vi om massage

Jag vill berätta om massage.

Jag tycker att massage är viktigt, och jag tycker att massage borde vara vanligare i människors liv. Massage förbättrar vardagen. Det gör en enorm skillnad i livskvalitet och lycka. En massage varje månad eller till och med en gång i veckan skulle vara en underbar investering för de flesta människor att göra i sig själva – ett avgörande steg på vägen mot självvård och kärlek till sig själv. [Det här avsnittet kan kortas ner om du vill komma till huvudpunkterna direkt.]

Faktum är att det finns så många fördelar med massage! Förutom avslappning, vilket kanske är uppenbart med tanke på massagens syfte, förbättrar massage immunförsvarets funktion genom att öka blodflödet och lymfedräneringen . Om du någonsin har läst något om hurmassage påverkar immunförsvaret, massage har visat sig minska kortisolnivåerna, vilket är särskilt bra under stressiga perioder. Massage ökar också syretillförseln till cellerna. Detta kan vara ganska viktigt eftersom massage hjälper till att förbättra cellmetabolismen och avfallshanteringen – massage främjar avgiftning !

Massage minskar smärta av flera skäl. När du får massage frigör din hjärna endorfiner . Endorfiner är endogena opioider som fungerar som analgetika , så de både minskar smärta. Dessutom minskar massage stresshormonerna i kroppen. Ett överflöd av stresshormoner leder till förhöjd systemisk inflammation , vilket leder till kroniska smärttillstånd som artrit eller fibromyalgi .

Naturligtvis går massage längre än så genom att minska ångest och lugnar nervsystemet. Det hjälper mot sömnlöshet (genom att främja avslappning) och lindrar huvudvärk.

Massage kan också ge många andra fördelar, bland annat: minskning av ärrvävnad, djupare sömn, smärtlindring hos gravida kvinnor, förbättrad elasticitet i huden, ökad rörlighet i lederna, avlägsnande av gifter från kroppen, en boost till ditt immunförsvar, ett bättre humör, minskade depressionssymptom – massage är verkligen otroligt!


Kommentarer är stängda.