Om medicinsk fotvård

Om medicinsk fotvård

Om medicinsk fotvård

Någon gång i livet kommer de flesta människor att behöva medicinsk fotvård. Även om medicinsk fotvård ofta förknippas med diabetes, som orsakar skador på nerver och blodkärl som påverkar fötterna, är medicinsk fotvård inriktad på att diagnostisera och behandla alla problem som rör fötternas fysiska hälsa.

Många läkare kan erbjuda medicinsk fotvård, bland annat genom en remiss till en fotvårdsspecialist som specialiserar sig på sjukdomar i fötterna. Min mamma var hos en fotvårdsspecialist och det är därför jag skriver det här inlägget för jag har verkligen förstått hur viktigt det är att ta hand om fötterna efter att min mamma nästan var tvingad att amputera ena foten. Hon hade en sagolik tur som kom till fotvårdsspecialisten för medicinsk fotvård i Uppsala i elfte timmen, det gick att rädda! Medicinsk fotvård är något som alla bör ta på allvar. Du kanske inte tror att du kommer att behöva medicinsk fotvård, men om du vill undvika medicinska problem med dina fötter i framtiden är det bäst att börja med medicinsk fotvård.

Hur medicinsk fotvård fungerar

Diabetes orsakar ofta medicinska problem i fötterna, bland annat sår som är mycket farliga och kan leda till amputation om de inte behandlas tillräckligt snabbt. Sår kan uppstå när medicinsk fotvård inte söks av andra skäl också. Andra medicinska tillstånd som kan orsaka skador på fötterna är bland annat artrit, gikt, hammarfötter , bunkrar och seninflammation Tyvärr följer kronisk smärta vanligtvis med dessa problem, så medicinsk fotvård börjar vanligtvis med diagnostik innan behandling, hos distriktsläkaren och då kan även recept på smärtlindring skrivas ut och så kan läkaren samtidigt göra en översyn av alla läkemedel för att se om det är någonting som ska sättas ut eller in. Har ni frågor på detta så tveka inte att fråga nere i kommentarsfältet!


Kommentarer är stängda.